Kinder Yoga


Yoga voor kinderen

Wat is kinderyoga?

Het doel van yoga is om het lichaam en geest in balans te brengen.

Tijdens een yogaklas doen we oefeningen die je energie en kracht geven. Hierdoor voel je je ontspannen, minder gestrest en zit je beter in je vel. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.


Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, op de motoriek, het zelfvertrouwen en concentratievermogen. Ook stimuleert het de fantasie en creativiteit.


Een ‘monkey mind’

Yoga is ook een manier om de ‘monkey mind’ tot rust te brengen. Dit is een term uit het boeddhisme waarmee wordt bedoeld dat je gedachten alle kanten opgaan, als aapjes die van tak tot tak springen. Dat is heel normaal, want onze geest is altijd op zoek naar nieuwe prikkels. Door kinderyoga, en  mindfulness  leert je kind hoe hij kan omgaan met gedachten die hem afleiden, om zich vervolgens weer te focussen op zijn lijf en ademhaling.Wat zijn de voordelen van kinderyoga?

Kinderyoga heeft heel wat voordelen, zoals:

  • Een soepel lichaam. Door beoefenen van yoga worden de spieren flexibeler. Het lichaam wordt hierdoor beweeglijker en het verkleint de kans op blessures.
  • Betere lichaamshouding. Yoga maakt je bewuster van je lichaam en van je houding. Zeker in een tijd dat kinderen vaak ingezakt voor een scherm zitten, een groot voordeel.
  • Meer zelfvertrouwen. Yoga leert kinderen om vol te houden, geduldig te zijn en naar een doel toe te werken. Als een bepaalde houding lukt, wordt het zelfvertrouwen vergroot.
  • Betere concentratie. Door oefeningen met aandacht uit te voeren, leren kinderen zich beter te concentreren. En dat zorgt ervoor dat ze ook op school de aandacht er beter bij kunnen houden.
  • Minder stress. Ook kinderen kunnen last hebben van spanning en onrust. Door yoga te doen leren ze te ontspannen en om beter met stress om te gaan.
  • Goede nachtrust. Is je kind een slechte slaper? Doe wat yogaoefeningen voor het naar bed gaan en je kind slaapt waarschijnlijk een stuk beter.
In januari starten nieuwe reeksen voor kinderen vanaf  4 jaar

voor de juiste data ga naar agenda

In september start een lessenreeks voor tieners en 'ouder&kind' yoga.


wil je graag inschrijven mail naar karen@josylaumen.be