Speltherapie

Enter into children's play

and you will find the place

where their minds, hearts and souls meet

Viginia Axline


Speltherapie

Speltherapie is een veelgebruikte methode voor de behandeling van kinderen , zodat problemen dun hun ontwikkeling belemmeren verholpen of verminderd kunnen worden.

De spellen die ik in de coachingsessies inzet zijn:

Het COACHEE!spel


Door dit spel te spelen krijg ik veel informatie over de hulpvraag en de situatie waarin het kind zich bevindt. Het verschaft me ook informatie over de unieke kenmerken van je kind en over zijn/haar unieke talenten. bv Denkt uw kind praktisch? Is het enthousiast? Kan het relativeren?  Is het pro-actief met zijn probleem bezig, of voelt het zich een slachtoffer?

Daarnaast helpt het spel om snel een band op te bouwen met het kind.


Op het spelbord staat een rivier die het kind moet oversteken. Maar... er is geen brug. 


Door vragenkaarten te beantwoorden  worden er stenen verdient die als stapstenen een pad naar de overkant maken.

De vragen en opdrachten gaan over: Kind en familie, kwaliteiten & talenten, hulpvraag of het probleemoplossend vermogen, het kind op school en het hebben van en omgaan met emoties.


Er komen verschillende werkvormen aan bod zoals tekenen, spel, puzzelen, bewegingsvormen en gesprekken voeren.


SCHATGRAVERSspel

Schatgravers is een kaartspel, met schatkaarten en karweikaarten.

In Schatgravers ontdek je waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers. Je zult bij het spelen merken dat Schatgravers je op dynamische wijze laat verbinden met jezelf en de ander.

Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Schatgravers kan in verschillende situaties en leefomgevingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam.


LEKKER IN JE VEL spel

Leer jezelf beter kennen ... en geef je zelfvertrouwen een boost

Voor elke persoon die in de spiegel durft te kijken om zo zijn zelfvertrouwen te vergroten.

Bekijk je spiegelbeeld; kijk met een positieve blik en zie je kwaliteiten. Met het Spiegel-jezelf-spel ontdek je al spelend, en op een spannende manier, je sterke punten.

 

Het Spiegel-jezelf-spel is een spel dat je kwaliteiten in de verf zet en je zelfvertrouwen vergroot. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden bij faalangstproblemen of tijdens trainingen rond sociale vaardigheden en sociaal emotionele ontwikkeling.


SPIEGEL JEZELF spel

Lekker in je vel spel:

Blij, boos, angstig, verdrietig of trots?

Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld en prikkelende vragen maken gevoelens en emoties bespreekbaar. Je leert ze (h)erkennen en er beter mee omgaan. Verrassend hoe je elkaar, en vooral jezelf, nog beter leert kennen. Je zelfvertrouwen stijgt, en ook je relaties met anderen worden harmonischer. Kijk, speel, luister en vertel ...!

Het Lekker-in-je-vel-spel helpt:
- je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten
- inzicht te krijgen in gevoelens en emoties
- je emotionele woordenschat uit te breiden
- positief te leren denken Mijn streven is dat elk kind de juiste zorg op maat verdient.

En daar wil ik jullie graag bij helpen.