emotional freedom technique


E F T


EFT is  een vorm van “Energetische psychologie”. Het is een "nieuwe" discipline die veel aandacht heeft gekregen dankzij de snelheid en effectiviteit waarmee problemen opgelost kunnen worden.


EFT gaat uit van storingen in het energetisch lichaam, die ontladen kunnen worden door te 'tappen' op specifieke meridiaanpunten op het lichaam. Door het stimuleren van de energiepunten die aan de oppervlakte van de huid liggen, en dit in combinatie met een eenvoudige pychologische procedure, ontstaat er een verschuiving in de elektrochemie van de hersenen.

 

Het resultaat hiervan is dat EFT:


Vaak effectief is waar niets anders helpt.

Meestal snel, zacht en met blijvend resultaat werkt.

Geen gebruik hoeft te maken van medicamenten of andere hulpmiddelen.

Door iedereen snel aangeleerd kan worden (zelfs door kinderen).

Door jezelf toegepast kan worden, waardoor je niet afhankelijk wordt van je therapeut.


EFT gaat uit van de veronderstelling dat “De oorzaak van alle negatieve emoties, is een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam”.


We hebben allemaal wel eens een traumatische ervaring gehad. Dit kan gaan van kleine kindertrauma’s,

zoals uitgelachen worden door je vriendjes op school, tot schijnbaar onoverkomelijke trauma’s, zoals fysieke, emotionele of seksuele mishandeling. Zulke trauma’s lokken reacties uit die dikwijls in het lichaam gevoeld worden. Denk maar aan uitdrukkingen als “de krop in de keel krijgen”, “mijn hart is gebroken”, “daar krijg ik het van op mijn heupen”, “iets  op zijn lever hebben”…


Traumatische gebeurtenissen zetten zich als het ware vast in het lichaam en veroorzaken daar een verstoring in het energiesysteem wat kan leiden tot fobieën, depressies, angsten, verslaving, … en zelfs fysieke pijnen en ziektes.

Zolang die verstoringen niet aangepakt worden, blijf je met je symptomen zitten.


Wie ontwikkelde EFT?


De principes achter EFT zijn oorspronkelijk ontdekt door Dr. Roger Callahan, een klinisch psycholoog die gefascineerd was door de studie van de energiesystemen van het lichaam. In 1980 ontdekte hij toevallig dat door het eenvoudig kloppen op bepaalde eindpunten van energiemeridianen, emotionele klachten spontaan verdwenen. Hij ontwikkelde een therapie en noemde die de"Thought Field Therapy" (TFT).

Gary Craig , een Stanford ingenieur en leerling van Dr. Calahan ontwikkelde een vereenvoudigde versie van TFT en ontdekte tevens dat de techniek ook goede resultaten heeft bij fysieke problemen en ziektes. Gary noemde zijn versie " EFT” (Emotional Freedom Techniques).


Voor meer informatie raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de site van Gary Craig : www.emofree.com

Daar kan je ook gratis een EFT manual downloaden waarmee je onmiddellijk zelf aan de slag kunt.

Maaseikerlaan 33, 3680 Neeroeteren-Maaseik

Telefoon: 0486- 40 34 15

Email: josylaumen@gmail.com

Copyright © All Rights Reserved Josy Laumen 2018