Energetisch lichaam


Energetisch lichaam


Jouw vier lichamen

Als je met je dokter over je lichaam praat, dan heb je het allebei over het fysieke lichaam. Maar er zijn drie andere aspecten aan jou, die niet fysiek zijn, maar die je ook als lichaam kunt aanduiden:

Het mentaal emotionele lichaam: dat je denken en de emoties omvat.

Het energetische lichaam: Waar je "van binnen uit" mee voelt.

Je spirituele lichaam: het domein van de ziel.


Het energetische lichaam

Dit is het lichaam waar jij mee voelt - niet in de zin van met je huid iets voelen, maar innerlijk voelen. Je energetisch lichaam bestaat uit energie die alles in je fysieke lijf doet blijven stromen. Dit lichaam gaat dus over het stromen van energie

Je energetisch lichaam is niet alleen van binnen voelbaar, maar ook buiten jezelf merkbaar. Denk maar aan als je ergens in een ruimte bent, en opeens voel je dat je niet meer alleen bent. Je hebt niet gehoord of gezien dat er iemand binnen komt, en toch weet je opeens dat er iets veranderd is. Dit gebeurt via je jouw energetisch lichaam. Of je kent de uitdrukking wel van iemand met een groot charisma, we zeggen vaak, die persoon is 'erg' aanwezig. Zijn of haar aura is heel groot en doordringt soms de hele ruimte. Je ziet het niet, je voelt het wel.

We spreken ook over het hebben van een band met iemand. Energetisch gezien is er ook letterlijk een koord, een energetische verbinding tussen jou en die persoon. Je ziet het niet, je voelt het wel.


Het lichtlichaam

Het ‘energetische lichaam’ wordt ook vaak lichtlichaam genoemd, of ‘luminous body field’, ‘light body’. Het energetisch lichaam is "opgebouwd" uit de aura, energiebanen en energiecentra of chakra's.


Dit lichaam wordt steeds meer wetenschappelijk tastbaar gemaakt door nieuwe manieren van meten en zelfs fotograferen. Denk aan de Kirlian fotografie die de aura in beeld kan brengen.


Waarom is mijn energielichaam belangrijk?

De vier lichamen beïnvloeden mekaar voortdurend, zowel in positieve als in negatieve zin. Het is ook een proces wat langs twee kanten werkt. Ik wil dit uitleggen met een voorbeeld uit mijn eigen praktijk.


Maria komt bij me met nekklachten. Terwijl ik haar nek behandelde vroeg ik of er nog andere klachten waren. Ze had veel maagpijn. De ene keer meer, de andere keer minder. De klachten kwamen en gingen en ze had al een maagonderzoek ondergaan, maar er was niets aan de hand. Fysiek was er dus geen duidelijke aanwijzing te vinden voor haar pijnen. De maag is verbonden met je zonnevlecht of je derde chakra. En je derde chakra bevat het programma dat te maken heeft met "persoonlijk" macht, zelfrespect, je innerlijke kind, eigenwaarde. Dit was iets waar Maria het moeilijk mee had. Ze durfde haar eigen mening niet uitspreken (wat weer in verband staat met je 5de chakra, de nek streek).

In een bepaalde sessie heb ik haar tijdens een visualisatie oefening in contact gebracht met haar innerlijke kind. Ze leerde om aandacht en zorg te dragen voor haar eigen innerlijke kind. Ze leerde van zichzelf te houden, ze kreeg meer zelfrespect en durfde haar mening te zeggen. Haar maagklachten verdwenen heel snel, haar nekklachten verminderden nadien ook totdat ze pijnvrij was.


Naast de "klassieke" behandeling van massage en andere kinesitherapeutische technieken waren de energetische behandelingen nodig om haar van haar klachten af te helpen, die gelegen waren in haar energetische lichaam.


Langdurige blokkades in het energetisch lichaam kunnen tot fysieke klachten leiden.

Of

Fysieke klachten hebben hun oorzaak in het energetisch lichaam.

Ziekte, pijn, stress, vermoeidheid, rusteloosheid en angst

zijn signalen van je lichaam dat ergens in je systeem de energie niet meer goed stroomt.


Bouw van het energetisch lichaam.

Het energetische lichaam bestaat uit:

Mijn energie

stroomt!


Ik voel me goed!

Ik heb geen puf meer

Ik voel me leeg

ik ben op


Ik voel me niet goed!


Je ziet je energielichaam niet, het is niet tastbaar.


Maar je voelt het wel!

Maaseikerlaan 33, 3680 Neeroeteren-Maaseik

Telefoon: 0486- 40 34 15

Email: josylaumen@gmail.com

Copyright © All Rights Reserved Josy Laumen 2018