over mezelf


Over mezelf


Met mijn 34 jaar ervaring en diverse bijscholingen, ben ik ervan overtuigd een sterke troef te kunnen bieden in mijn vakgebied.


Mijn visie is: “behandeling op maat” door middel van een holistische benadering van de patiënt en van zijn ziektebeeld.


De term holistisch is afgeleid van het Griekse 'holos' wat “heel” betekent. Holisme is een levensovertuiging waarbij de essentie is, dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is en dat we allen deel uitmaken van één groot geheel.

Vier lichamen


Ons lichaam is meer dan een fysiek lichaam, is meer dan ons "lijf", en bestaat uit:

Het fysieke lichaam: dat deel van ons wat we meestal als ons lichaam benoemen.

Het mentaal/emotioneel lichaam - alles wat ons denken behelst - inclusief de emoties

Het energetisch lichaam dat opgebouwd is uit energiebanen, chakra's, de aura

Het spiritueel lichaam - het domein van onze ziel.


Deze vier lichamen kan je als vier aparte onderdelen van jezelf zien.,  die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en die mekaar voortdurend beïnvloeden.

Wanneer een verandering of storing in één van de lichamen optreedt heeft dit een rechtstreekse invloed op de andere lichamen.

Denk bv wanneer iemand  langdurig ziek is, of opeens geconfronteerd wordt met een "ernstige diagnose", kan dit leiden tot depressie. Plotse angst kan je heftige buikpijnen of knikkende knieën bezorgen.

Wanneer je aan je favoriete maaltijd denkt, kan het zijn dat het water je letterlijk in de mond loopt.


Ziekte - oorzaak


Bij ziekte kijkt men naar de symptomen van het fysieke lichaam. De behandeling is dan gericht op het bestrijden van symptomen om zo het fysieke lichaam te repareren. Indien men in het fysieke lichaam niet meteen een oorzaak kan vinden, gaan we verder zoeken in het mentaal/emotionele aspect. Vaak wordt dan "stress" als oorzaak aangeduid.


Bij een holistische benadering gaan we er niet meteen van uit dat de oorzaak van klachten in het fysieke deel te vinden is.

We zien het lichaam als één groot geheel, fysiek, mentaal/emotioneel, energetisch en spiritueel. We gaan dan op zoek naar de oorzaak in al die gebieden. De behandeling richt zich op het terug in balans brengen van de vier lichamen.


Ziekte als boodschap van je lichaam


In plaats van fysieke klachen meteen weg te willen stoppen is het belangrijk dat we de onderliggende boodschap van deze klachten leren zien. In plaats van me alleen te richten op het fysieke deel zal ik de patiënten vragen stellen om de onderliggende oorzaak trachten te achterhalen. bv bij hoofdpijnen: Waar breek jij je hoofd over? Bij schouderklachten: welke lasten van anderen blijf jij mee dragen, hoe zwaar is je rugzak die je meezeult? bij heupklachten: Waar krijg jij het van op je heupen? bij maagklachten: wat krijg jij zo moeilijk verteerd in je leven? Knieproblemen: Op welke gebieden wil jij je been stijf houden, of waarom krijg je knikkende knieën.....


Door dieper in te gaan en stil te staan bij de onderliggende boodschappen kunnen we vaak de oorzaak van vele klachten achterhalen.


Heel worden


Heel worden is meer dan fysiek herstellen.

Heel worden is bewust worden., bewust worden van je vier lichamen en deze in balans brengen.

Het geen betekent dat lichaam en geest en ziel in evenwicht zijn.


“Mens sana in corpora sano”

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”
Maaseikerlaan 33, 3680 Neeroeteren-Maaseik

Telefoon: 0486- 40 34 15

Email: josylaumen@gmail.com

Copyright © All Rights Reserved Josy Laumen 2018