Relaxatie


Relaxatie therapie


Relaxatietherapie / relaxatietraining

Meer en meer hebben we nood aan ontspanning, onthaasting en leven in het hier en nu. Stress, spanningen en presteren staan centraal in onze maatschappij, waardoor we vaak op onze lichamelijke en emotionele reserves teren. Relaxatietherapie kan daarop een antwoord bieden. Maar wat is relaxatietherapie dan en voor wie is het geschikt?


Wat is relaxatietherapie?

Relaxatietherapie is een vorm van therapie die je leert lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Daarbij gaat het om verlichting van de stress en spanningen op het moment van de sessie, maar je wordt ook aangespoord om te evolueren naar een meer permanente staat van kalmte.


De capaciteit tot zelfzorg is één van de uiteindelijke doelen in relaxatietherapie, zodat je zelf in staat wordt te ontspannen wanneer nodig of om te gaan met stressvolle situaties.

Daartoe gebruikt relaxatietherapie diverse oefeningen en technieken, zoals bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, lichaamsbeweging, visualisatie en meditatie.


Relaxatietherapie richt zich op het verlichten van stress gerelateerde klachten. Omdat de stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft relaxatietherapie bij heel wat klachten positieve effecten.


Daarnaast werkt de relaxatietherapeut aan een gezonde ademhaling, lichaamshouding en lichaamsbewustzijn en leer je op een constructieve manier om te gaan met je gedachten (vb bij piekeren of negatief denken).


Relaxatietherapie: wanneer en waarom

Relaxatietherapie kan baat hebben bij diverse lichamelijke problemen, zoals bijvoorbeeld hyperventilatie, vermoeidheid, maag –en darmklachten, hartkloppingen of zelfs huidaandoeningen zoals eczeem. Net zo goed is relaxatietherapie geschikt om mentale problemen aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan angst of paniekaanvallen, faalangst, PTSS (na trauma’s), agressiebeheersing, of slaapproblemen. Relaxatietherapie kan bovendien ook een goede hulp zijn bij het herstel van een burn-out.


Ontspanningsoefeningen en technieken

Bij relaxatietraining geeft de kinesitherapeut jou voornamelijk ontspanningsoefeningen. De bedoeling is steeds om de geest en het lichaam in een staat van rust en harmonie te brengen en te leren hoe gezond om te gaan met spanning.


Onze praktijk is gespecialiseerd in relaxatie therapie en we bieden de volgende relaxatie technieken aan:

 

Weet je niet welke oefeningen jou het meest tot rust zouden brengen?

Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.


Relaxatietherapie valt binnen de kinesitherapie en

wordt volgens de door het RIZIV vastgelegde tarieven  terugbetaald.


Bij Ademtherapie worden er gekeken naar  je natuurlijk ademhalingspatroon en of er eventuele blokkades zitten die dit verhinderen. Door ademhalingsoefeningen komt hier beweging in en lukt het om op een ontspannen manier te ademen, waardoor je terug energie en vrijheid krijgt. Lees meer

Bij progressieve relaxatie Jacobson leren we stap voor stap je lichaam te ontspannen. Je ontdekt waar je blokkades zitten en hoe je deze terug kan laten stromen.. Lees meer

Autogene Training volgens Schultz is een ontspanningsmethode voor lichaam en geest waarbij je je voorstelt dat je lichaam zwaar en warm wordt. Het is een vorm van zelf-hypnose. Lees meer

Bij Mindfulness wordt er voornamelijk uitgegaan van leven in het hier en nu. Deze vorm van bewust omgaan met je handelingen en gedachten brengt rust en eenvoud bij chaos, overprikkeling en stress.

Lees meer

Meditatie brengt je aandacht naar je innerlijke wereld of brengt  ruimte door het laten stilvallen van je gedachten. Meditatie helpt je een innerlijke balans te bereiken, brengt rust in tijden van stress en bevordert het herstel van je lichaam. Lees meer

Een ander component wat we aanbieden bij relaxatietherapie is massage. Het fysiek wegwerken van opgehoopte spanning in de spieren, het deugdzaam genot van aanraking en warmte en het vrijmaken van tijd voor jezelf helpen je spanning los te laten. Meer

We bieden een hele scala aan vormen van energetische therapie die ontspannend en rustgevend werken. hierbij kunnen stressvolle ervaringen of blokkades geheeld en terug in balans gebracht worden. meer

Heb je last van een gespannen gevoel?

Lukt het je moeilijk om innerlijke rust te vinden?

Heb je last van slapeloosheid?

Pieker je veel?

Heb je last van spanningshoofdpijn, van migraine?

Heb je hyperventilatie klachten?

Heb je concentratie moeilijkheden?


DAN KAN RELAXATIE THERAPIE IETS VOOR JOU BETEKENEN


Maaseikerlaan 33, 3680 Neeroeteren-Maaseik

Telefoon: 0486- 40 34 15

Email: josylaumen@gmail.com

Copyright © All Rights Reserved Josy Laumen 2018