Josy


Josy Laumen

Energetische kinesitherapeute                                              

Geïnspireerd door de verpleegkundige van "het kinderheil" zei ik als driejarige kleuter: "Als ik later groot ben dan koop ik mij een brommertje en een weegschaal en dan ga ik ook kindjes wegen". Je kan dus wel spreken van een roeping. Alleen ben ik geen kindjes gaan wegen, maar werk ik wel al sinds mijn 21 ste in "de zorgsector".


In 1983 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeute en startte ik een zelfstandige praktijk te Neeroeteren. Ik volgde nog talrijke bijscholingen. 

In 1992 volbracht ik de studie dierenfysiotherapie aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Naast mijn humane praktijk, behandelde ik thuis honden en paarden en werkte ik parttime in een dierenkliniek als dierenkinesiste. Door dieren te behandelen leerde ik "energetisch werken". Het verbaasde me hoe snel dieren opknapten. De handelingen en technieken die ik deed waren dezelfde als bij mensen, maar er was een opmerkelijk verschil in het herstel. Daar een hond of paard je niet kan "vertellen" wat er aan de hand is, was je aangewezen op  een andere manier van communiceren. Namelijk via de lichaamstaal en het 'aanvoelen' van energieën. Ik vond het bijzonder te ervaren hoe honden en paarden in slaap vielen, rustig werden terwijl mijn handen rustig over hun lichaam bewogen. Ik werkte energetisch zonder dat ik me er bewust van was.

In mijn persoonlijk leven ging ik door een moeilijke periode waardoor ik klachten kreeg. Fysieke pijnen maar ook mentale en emotionele klachten. Ik bezocht artsen maar deze konden me niet helpen. Ik zocht verder en kwam terecht in een traject wat men vaak als "alternatieve behandelingen" bestempeld. Ik ontdekte de waarde van homeopathie, en bachbloesemtherapie. Toen ik voor het eerst met Reiki in aanraking kwam ging er een nieuwe wereld voor me open, de wereld van energetische therapie en spirituele ontwikkeling


Zowel in mijn praktijk als in mijn persoonlijk leven zag ik opeens verbanden tussen lichamelijke klachten en emotioneel/mentaal en spiritueel welzijn. Ik begon me steeds meer vragen te stellen zoals: "Waarom zie ik vaak dezelfde mensen met dezelfde klachten terugkomen? Waarom herstelt de ene persoon wel en de andere niet? Hoe kan het dat door simpele acties zoals je "handen leggen" mensen beter worden? Ik wilde antwoorden hebben, ik was zo geboeid en nieuwsgierig en wilde het allemaal leren en ontdekken.

Ik volgde workshops over zelfontwikkeling, ging me verdiepen in energetische geneeswijzen, Ik volgde bijscholingen in binnen en buitenland. Ik verslond boeken over deze thema's.


Het was geweldig te ontdekken hoe alles met elkaar verbonden is. Dat je lichaam niet een op zichzelf staand gegeven is, maar verbonden is met je denken, met je voelen, met je geest en met je ziel.

Ik kreeg steeds betere inzichten in hoe deze "aparte" delen mekaar beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin. Ik ontdekte de werking van ons energiesysteem, de energiebanen, de chakra's en hoe deze invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Ik ontdekte hoe onbewuste geconditioneerde patronen ons parten blijven spelen wanneer we ons hier niet  bewust van zijn. En hoe we deze patronen kunnen transformeren.


Het was plezierig om met deze kennis aan de slag te gaan in mijn praktijk en het geeft een enorme voldoening als ik zie hoe mensen "groeien" in hun bewustzijn, waardoor zij zich beter en gezonder voelen. 

Ik realiseer me heel goed dat wij niemand kunnen genezen of beter maken. Ik zie mezelf als een soort coach die dingen aanreikt, mensen op weg helpt naar inzichten in zichzelf en het grote geheel. En de uiteindelijke genezing of herstel ligt bij de persoon zelf, het is een kwestie van bewust wording. 


Sinds 2008 combineer ik in mijn praktijk de klassieke kinesitherapie met energetische geneeswijzen. Het is niet of/of maar ze werken complementair en beiden zijn belangrijk en hebben hun waarde en functie. 

Regelmatig geef ik workshops en cursussen en begeleid ik  mensen individueel en in groep naar zelfbewustzijn, spiritueel groeien, heel wording.Je bent geen mens die een spiritueel leven zoekt, 

Je bent een spiritueel wezen dat leert door menselijke ervaring