Karen


Karen Van Esser

Kindercoach - massage therapie                                                           

Mijn naam is Karen Van Esser, getrouwd met een lieve man en trotse mama van 2 schatten van zonen.

Ik startte mijn loopbaan als kleuterleidster.

Reeds vroeg zag ik dat er heel wat kinderen waren die nood hadden aan "extra zorg", en juist deze groep kinderen wilde ik graag begeleiden en bijstaan. 

Ik volgde de opleiding tot zorgcoördinator waardoor ik deze wens in praktijk kon brengen. Naast het begeleiden van kinderen kon ik ook aan mijn collega kleuterleidsters extra tools aanreiken die zij in hun klas konden toepassen. 

Mijn droom was om nog een grotere groep kinderen te bereiken. Toen er zich een vacature van directeur aandiende aarzelde ik niet om deze functie te ambieëren. Vanuit deze functie kon ik een heel team van leerkrachten aansturen en een zorgplan op maat voor de kinderen uitbouwen.      Helaas deelde niet iedereendezelfde visie, en lukte het me niet om iedereen warm te krijgen voor mijn plan. 

Toen heb ik besloten om mijn eigen weg  te gaan om kinderen individueel te gaan begeleiden. 

De opleiding  kindercoach verschafte me de nodige tools om zelfstandig aan de slag te gaan - uitbreiding theoretische en psychologische kennis, coachingtechnieken, speltechnieken..

Doordat ik gezegend ben met een groot empathisch vermogen lukt het me zeer goed om af te stemmen op de belevingswereld van het kind, waardoor ik heel snel een 'klik' met hen kan maken. Ze voelen zich meteen op hun gemak, ze waarderen dat er naar hen geluisterd wordt en dat hun verhaal ernstig wordt genomen. Ze voelen zich begrepen. Omdat ze voelen dat ze helemaal zichzelf mogen zijn, ieder met zijn/haar eigen thema, ieder als een eigen uniek persoontje, voelen ze zich snel veilig en geborgen. Het gevolg is dat ze zich vrij snel durven open stellen wat de kans op verandering en groei  vergroot.


Door als zelfstandige met kinderen te werken kan ik de begeleiding helemaal afstemmen op de behoeften van het kind en het biedt me ook de mogelijkheid om mijn creativiteit volledig tot uiting te laten komen.

Daarnaast werk ik deeltijds in het buitengewoon onderwijs waar ik kinderen met extra noden op een deskundige manier kan begeleiden. 


De afgelopen jaren heb ik me ook verdiept in verschillende soorten massages, zoals Hot stone, oorkaarsen, kruidenstempel, voetreflexologie en nog vele anderen. Ook persoonlijke groei en zelfontplooiing vind ik erg belangrijk met als gevolg dat er nog heel wat opleidingen op mijn to-do lijst staan, zoals sportmassage, Bach bloesem therapie, Ayurvedische massage, werken met edelstenen, bamboemassage,…


Ik hoop u en uw kind spoedig te ontmoeten bij Balans for Kids!

Karen