de chakra's

Kinesitherapie - Relaxatietherapie - Energetische therapie 

De chakra's


"Wanneer we aandacht schenken aan deze bijzondere plaatsen 

in ons lichaam worden ze een bron van informatie"

Bernadette Simons


Wat is een chakra?

Een chakra kun je zien als een energiecentrum. Alles wat leeft bestaat uit sutbiele energie, die ook wel levensenergie wordt genoemd. Deze energie komt in energiecentra bij elkaar. Ieder wezen heeft meerdere energiecentra, de zeven belangrijkste worden chakra's genoemd. Goed werkende chakra's zijn chakra's waar de energie goed door heen stroomt, niet te veel en niet te weinig. ze geven je een gezond lichaam en emotionele stabiliteit.


Lichamelijke invloeden van chakra's?

Bij elke chakra horen specifieke organen en lichaamsdelen. Zo horen bijvoorbeeld je maag en darmen bij je derde chakra en je ogen bij je zesde chakra.


Hormonale invloeden van chakra's?

Bij elke chakra hoort ook een (endocriene) klier die een bepaald hormoon afscheidt. zo horen de eierstokken (waar de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progestoron worden aangemaakt) en de testikels (waar het mannelijke hormoon testosteron) wordt aangemaakt bij het tweede chakra. De schildklier (waar hormonen worden aangemaakt die de stofwisseling beïnvloeden) horen bij het vijfde chakra, het keelchakra.


Emotionele invloeden van chakra's?

Ook elke chakra heeft op zijn eigen manier invloed op je emoties. zo heeft je eerste chakra bijvoorbeeld invloed op je boosheid. je eerste chakra vormt de basis van alle chakra's en is daarmee emotioneel verbonden aan de wil om te (over)leven. Als het eerste chakra sterk ontwikkeld is, kan zich dat uiten in agressie. Als je eerste chakra zwak ontwikkeld is, kan zich dat juist uiten in het tegenovergestelde, namelijk een depressie. Als je eerste chakra in evenwicht is, dan kun je boosheid op een goede manier uiten. Zo heeft ieder chakra invloed op je emoties.


Wat je zelf kan doen om je chakra's in evenwicht te houden

Voor elke chakra zijn er verschillende praktische activiteiten te bedenken die je kunt doen. je tweede chakra kun je bijvoorbeeld in evenwicht brengen door in contact met water te komen, bv door voldoende te drinken of te gaan zwemmen. Een ander voorbeeld is je zevende chakra, dit is de chakra van de spiritualiteit. Deze chakra kun je in evenwicht brengen door bijvoorbeeld te mediteren.
o


Affirmaties voor het 3de chakra

 

Ik eerbiedig mijn

Innerlijke kracht


Moeiteloos en met gemak

voer ik mijn taken uit


Mijn innerlijke vuur brandt door alle blokkeringen en angsten heen


Ik kan alles wat ik wil.

Maaseikerlaan 33, 3680 Neeroeteren-Maaseik

Telefoon: 0486- 40 34 15

Email: josylaumen@gmail.com

Copyright © All Rights Reserved Josy Laumen 2018

Maaseikerlaan33, 3680 Neeroeteren - Maaseik

T, +32(0)486 40 34 15 / info@josylaumen.be

Copyright © All Rights Reserved