Reiki


Reiki


Reiki is Love, love is wholeness,

wholeness is balance, balance is well being,

well being is freedom from disease

Dr. Mikao Usui (1864-1926)


Reiki is een Japans woord dat “Kracht van de Zon” betekent.

Rei betekent universeel en Ki is de levenskracht.


Reiki  behoort tot de oudste "geneeswijzen" die de mensheid kent. de methode kwam tot ontwikkeling in Tibet en werd in de 19de eeuw herontdekt door de Japanse monnik Dr.Mikao Usui.


Reiki is de universele levensenergie die overal om ons heen en in ons aanwezig is. Met deze levenskracht worden we geboren. 


Bij kleine kinderen staan de energiekanelen helemaal open en kan de energie ongehinderd door het hele lichaam stromen.

Het opgroeien gaat gepaard met allerlei levenservaringen, fijne en minder fijne of misschien nare ervaringen. Bepaalde emoties of ervaringen worden misschien verdrongen waardoor er blokkades in het energiesysteem kunnen ontstaan. Zie het maar als verstoppingen in de leidingen. Hierdoor kan de levensenergie minder krachtig stromen waardoor er een disbalans in het fysieke en mentale/emotionele lichaam ontstaat. Hierdoor zijn we ook gevoeliger voor ziektes en andere kwalen. 


Een Reikibehandeling zorgt ervoor dat blokkades in  het energiesysteem opgelost worden zodat de energie weer vrijuit  gaat stromen. Reiki is een helende liefdevolle energie die stroomt naar de plekken in je lichaam die het meest energie nodig hebben. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam geactiveerd. Tijdens een Reiki behandeling wordt je weer in verbinding gebracht met je eigen natuurlijke levensenergie. 

Reiki werkt in op alle niveaus van je leven, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.


Een Reiki therapeut of Reiki Master zijn geen mensen met speciale zeldzame talenten. Iedereen kan leren om een doorgeefluik van levensenergie te fungeren. Dit kan je leren in een Reiki cursus waar je ingewijd wordt in Reiki toepassingen.


Voor  een gezond persoon is Reiki een methode die ontspanning bewerkstelligt, stress wegneemt en het energiepeil verhoogt.

Voor wie ziek is of met een probleem worstelt, kan reiki de sleutel zijn die de deur opent naar het aanvaarden van de verantwoordelijkheid voor de eigen heling.


Reiki cursus

Regelmatig geef ik Reiki cursus. 

De Reiki cursus wordt gegeven in drie niveaus: