reiki 1


Reiki 1


Each and every being has an innate ability

to heal as a gift from the gods

Dr. Mikao Ushui


Reiki 1

Reiki 1 cursus is de eerste graad van Reiki.

In het Japans noemen ze de eerste graad: SHODEN


In de reiki 1 cursus krijg je vier initiaties of inwijdingen waardoor het kanaal

van universele energie volledig geopend wordt waardoor je op de

reiki energie afgestemd wordt. Hoewel iedereen het afstemmingsproces anders beleeft, zijn er toch enkele vaak gedeelde ervaringen. Veel mensen voelen bijvoorbeeld een sterkere energiestroom, die zich in een aangename golfbeweging door hun lichaam verplaatst en een gevoel van warmte verspreidt. Anderen voelen vooral een gevoel van rust, van thuis komen.


Ongeacht je individuele ervaringen tijdens het afstemmingsproces - en zelfs als je meent dat er niets gebeurt - is je innerlijke energiekanaal geopend. Eenmaal een reiki kanaal geworden, behoud je dit vermogen voor de rest van je leven. 


Tijdens de cursus leer je ook de handposities voor het behandelen van het hele lichaam. Daarbij wordt uitgelegd hoe de handposities van invloed zijn op bepaalde organen en lichaamsdelen.

Reiki verandert je leven. Wellicht vertoon je tijdens de cursus bepaalde lichamelijke symptomen. Dit soort reacties is een goed teken, ze vertellen je dat het helingsproces in gang is gezet. 

Elke afstemming activeert een soort zuivering, daar het energiesysteem zich eerst aan de hogere trilling moet aanpassen. In geval van blokkades - lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel - brengt Reiki wat verborgen is aan de oppervlakte, zodat het in evenwicht kan gebracht worden.  Deze zelfgenezende reacties verdwijnen vanzelf tijdens de cursus. Dus hoef je je hier geen zorgen over te maken.


De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen.

Wil je meer informatie over de cursus, aarzel dan niet om mij te contacteren.


"Reiki heeft me geholpen mijn nieuwe weg te gaan door mij energie en frisse inzichten te geven

en mij  te steunen in het loslaten van oude gewoontes." Lisette 42 jaar


Reiki brengt je in harmonie met jezelf.

Genezing ligt letterlijk in jouw handen.


Voor deze cursus is er geen voorkennis vereist.


Deze cursus wordt 1 maal per jaar gegeven.